Gratis bezorgservice!


Vanwege de stilstand van het bouwproject Achtergracht / Groeneweg, is de parkeergelegenheid nog steeds niet best en beperkt. Daarom bieden wij de mogelijkheid uw bestelling gratis te laten bezorgen in een bepaald verzorgingsgebied rondom de winkel.

Filteren op

Categorieën

Categorieën

Merk

Merk

Rondleiding door Black & White

Zaad in het bakje en de vogel kan pikken.

Daarnaast hebben wij alle benodigdheden voor uw vogel; zoals kooien, voer-, nectar- en waterbakjes, silo’s, schelpenzand, snacks, trosgierst, zitstokken, speelattributen en meelwormen. Wanneer het buiten weer wat kouder wordt, en de buitenvogels wat hulp nodig hebben vindt u bij ons verschillende vogelhuisjes, pindaslierten, vetbollen en andere zaden. Daarnaast hebben we ook broedhuisjes in ons assortiment.

Voeding:

Voor vogels bestaat ons assortiment vooral uit verschillende soorten zaden en samenstellingen voor verschillende soorten vogels. Van kanaries tot papagaaien en kuikens tot watervogels.

Advies:

Wanneer u een vogel aan wilt schaffen vraag dan bij ons naar een goed en eerlijk advies over de verzorging wanneer u daar meer over wilt weten. Wanneer u een vogelsoort wilt aanschaffen is het belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte u hiervoor over hebt. Een papagaai heeft bijvoorbeeld meer ruimte nodig dan een parkiet.

Bij vogels kun je goed zien wanneer ze zich niet goed voelen. Wanneer u de volgende symptomen ziet moet u ingrijpen: gaan bol zitten, hun veren glanzen niet meer, versnelde ademhaling, piepen/snotteren, happen naar lucht, afgezonderd in een hoekje zitten, weinig eten en coördinatieproblemen hebben. Bij vogels kan ziekte verschillende oorzaken hebben, namelijk: tocht, infectie of onverteerd voedsel. Om het de zieke vogel wat aangenamer te maken is het belangrijk om een warmtelamp in de kooi te hangen, zodat het dier zich goed warm kan houden. Wanneer de zieke vogel bij andere vogels in een kooi zit is het belangrijk om de zieke vogel in een ziekenboeg te plaatsten, zodat de andere vogels niet verder besmet kunnen worden en de zieke vogel goed geobserveerd worden en extra zorg kan krijgen.

Een aantal vogelziekten zijn:

Infectie aan maag-darmstelsel of spijsverteringskanaal: het dier kan een paars/blauwe buikkleur hebben en minder vaste ontlasting. Coccidiose (vermagering en waterdunne ontlasting).

Infectie aan de luchtwegen: bijvoorbeeld papegaaienziekte. Dit is besmettelijk voor mensen.

Rode bloedmijt: dit kan bloedarmoede veroorzaken. De rode bloedmijt zit veelal in kieren en naden van de kooi.

Actieve filters