Nieky'Z Exclusieve handgemaakte sierraden

 Bezoek onze webshop 

Nieuw: Officieel dealer BOERENWINKEL

 Bezoek deze webshop 

Mijn Konijn heeft grote oren en een warm hart

In onze winkel treft u een grote sortering aan knaagdier benodigdheden. Ook hier proberen we weer zoveel mogelijk verschillende, leuke en aparte producten voor u te hebben. Als u erover denkt om een cavia en/ of konijn aan te schaffen bedenk dan goed van tevoren wat u wilt. Cavia's en konijnen vinden het fijn om een gezelschaps kameraadje te hebben. Dit kan van dezelfde soort zijn of een konijn en cavia samen is ook erg gezellig. Door deze combi vermijd je het evt. probleem met geslachten. Wilt U twee dieren van dezelfde soort let u dan op:Vrouw gaat eigenlijk altijd goed. 1x vrouw met 1x man gaat altijd goed, maar dan moet het mannetje gecastreerd worden.(anders blijven er baby's binnen stromen en ze moeten genoeg ruimte hebben.Ook hiervoor geldt, wij geven u graag een goed en eerlijk advies, zodat u het juiste dier kunt aanschaffen wat het beste bij u gezin past. Hamsters zijn echter geen groepsdieren en wonen het liefst alleen. Het kan goed gaan, maar ons advies is om geen twee hamsters samen te houden.

Voeding:

Wij hebben natuurlijk ook een zeer groot assortiment verschillende voedingen voor alle soorten knaagdieren. Deze bestaan voornamelijk uit brokken en/of natuurvoer. In ons assortiment bevinden zich ook producten die problemen oplossen en voorkomen. Zorg er wel voor, dat uw konijn over hooi kan beschikken. Wij verkopen alle soorten hooi, van standaard hooi tot kruidenhooi. Goed om te weten is dat een groot verpakking ook altijd een stuk voordeliger is. Let op: Het konijn kan wel met de cavia mee-eten, maar andersom niet. Een cavia maakt namelijk zelf geen vitamine C aan, dus geeft u de cavia speciaal cavia voer (en dit lust het konijn ook)./p>

Advies:

Zorg ervoor dat u uw konijn twee keer per jaar laat inenten. Er zijn een aantal ziekten waar konijnen mee te maken kunnen krijgen waarbij tegen twee daarvan ingeënt kunnen worden. Het gaat hier om de volgende ziekten:

VHS/VHD: dit is een virusinfectie dat verspreidt wordt door de dieren zelf of door ratten, muizen en insecten. De konijnen krijgen het benauwd, zenuwstoornissen en koorts wat kan leiden tot de dood.

Myxomatose: virusinfectie dat wordt verspreidt door stekende insecten, zoals vlooien, muggen en vliegen. Daarnaast wordt ook hierbij de ziekte verspreidt door contact met besmette dieren of besmette materialen. Symptomen zijn: gezwollen ogen, mond en anus. Knobbels op de huid: voornamelijk rond de mond, in de oren of op de rug. Uiteindelijk zal het konijn longontsteking krijgen en hieraan overlijden.


Producten voor uw knaagdier

Openingstijden

De openingstijden van onze
winkel en trimsalon zijn:

Maandag: 13.00 - 18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 9.15 - 18.00 uur
Zaterdag: 9.15 - 17.00 uur

 

Contactgegevens

Black en White Dierenspeciaalzaak
Trimsalon - Nieky'Z exclusieve sieraden

Groeneweg 10-14 – 1381 CM WEESP
telefoon: 0294 - 41 07 92
e-mail: contactpagina

vispas

asiel